Extra ondersteuning voor commissies

De opleidingscommissies krijgen extra ondersteuning, omdat ze vanaf september meer taken krijgen.

Na een dringende oproep van de centrale medezeggenschapsraad heeft het bestuurscollege vorige week toegezegd dat alle opleidingscommissie jaarlijks 32 uur extra administratieve ondersteuning krijgen. Daarnaast krijgen ze nog eens 32 uur ondersteuning voor specifieke expertise.

De uitbreiding van de ondersteuning kost Windesheim jaarlijks 100.000 euro. Die wordt opgenomen in de begroting van 2018, het college bekijkt of er in 2017 extra geld kan worden vrijgemaakt.

De opleidingscommissies, die nu alleen adviesrecht hebben, krijgen meer taken  vanwege een landelijke wetswijziging. Zo krijgen ze instemmingsrecht op de onderwijs- en examenregeling en moeten ze verkiezingen gaan organiseren. (EM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *