Drijvende pomp wint bedrijfsprojectweek

Een drijvende waterpompinstallatie, een slimme prullenbak voor ouderen en een hockeydoel met ledlampen.  Dat waren de beste ideeën van de bedrijfsprojectweek engineering en design.

Studenten van vijf opleidingen van domein techniek werkten een hele week aan echte opdrachten vanuit het bedrijfsleven, waarbij zij binnen een week met een oplossing moesten komen. Zo’n veertien bedrijven deden hieraan mee.  De opdrachten liepen daarbij uiteen van technische en theoretische berekeningen tot het ontwerpen en prototypen van producten. Aan het einde van de week werden de winnaars gekozen. Op de derde plaats eindigde een groep die een hockeygoal bedacht waarbij ijshockeyspelers doormiddel van een scherm met ledlampjes hun schietvaardigheden kunnen verbeteren.

Een andere groep studenten heeft een slimme prullenbak ontworpen die ouderen helpt om boodschappen te bestellen via een bestel service. De ouderen moeten na gebruik van een product de verpakking scannen voordat zij het de prullenbak gooien.

De winnaar was een groep die een drijvende waterpomp bedacht( zie foto). Projectleider Mart van de Maat is trots op de prestatie van zijn teamleden. “De opdracht was niet makkelijk. We zijn zelfs twee keer opnieuw begonnen met het ontwerp, maar ons team bleef er met goede moed aan werken. Ik denk dat we daarom ook zo ver zijn gekomen.” De ideeën van studenten gaven de deelnemende bedrijven nieuwe inspiratie om verder te werken. (RG/SP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *