Buitenkant: ‘Mens en dier zijn gelijk’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Sofie van Winkel (20),
derdejaars sociale pedagogische hulpverlening.

Wat een schatje!11-Buitenkant ‘Mens en dier zijn gelijk’-win 12-08 maart 2017
“Ik kan niet zonder hem! Jamie is mijn PTSS-hulphond. Hij heeft me weer op de been gekregen nadat ik vijf jaar het huis niet uit durfde en een paar keer ben opgenomen vanwege mijn posttraumatische-stressstoornis: vanaf mijn elfde ben ik twee jaar mishandeld en seksueel misbruikt. Als ik nu bijvoorbeeld een nachtmerrie heb, voelt Jamie dat aan en maakt hij me wakker.”

Hou je van dieren?
“Ja! Ik ben ook veganist. Ik beschouw mijn lichaam als mijn tempel en stop er geen dierenleed in. Ik respecteer mezelf meer door deze keuze. De tattoo op mijn arm staat voor mijn band met Jamie, maar ook voor de gelijkheid van mens en dier: samen staan we sterk!”

Heb je veel piercings?
“Ik heb zeven piercings, waaronder een in mijn wenkbrauw. Ik heb een tijdje geen wenkbrauwen gehad toen ik vanwege de stress erg slecht at. Toen ze terug groeiden, was ik er zo trots op dat ik deze piercing heb laten zetten. De piercings staan er ook symbool voor dat ik controle heb over mijn eigen lichaam. En ik vind ze gewoon mooi, ik word er blij van!”

Janine Sterenborg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *