‘Drinken gaat hier stiekem’

Christina Rahmati en Rima Minasian (lerarenopleiding geschiedenis) studeren het komende semester in het buitenland. Christina in de VS, Rima in Rusland. Ze houden elkaar op de hoogte van hun belevenissen.

Inmiddels is het alweer drie weken geleden dat ik aankwam in de plaats Wayne, net buiten New York. In die tijd heb ik al veel ondernomen, dingen gezien en indrukken opgedaan. Alles is hier net een tikkeltje anders, dus dat maakte het leuk en spannend. Het eten was anders (grote porties), New York was supervet en de mensen lijken erg aardig en gemakkelijk in de omgang.

Hoewel veel mensen hier nauwelijks buiten hun eigen staat komen, lijkt het wel een droom voor de meeste Amerikanen om Europa te zien. Als ik het heb over ‘the Netherlands’ hebben ze het allemaal over Amsterdam en de ‘great’ plantjes. En omdat ze het zo bijzonder vinden dat ik helemaal uit Europa kom, nemen ze mijn accent, mijn slechte uitspraak en überhaupt mijn hele Engels voor lief.

Maar eerder dan gedacht begin ik de kleine dingen uit Nederland te missen. Gewoon een simpele bitterbal en een frikandel. Een stuk oude kaas met een goed glaasje rode wijn. Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen, maar ik mis zelfs mijn fiets. En oh, herinneren jullie de bar bij de kantine in het hoofdgebouw… die goede oude bar waar je iedere donderdag- en vrijdagmiddag het weekend kon vieren? Ik mis zo’n bar hier op de campus. Alles gaat hier stiekem, aangezien je niet mag drinken in je kamer of überhaupt niet mag drinken in het gebouw waar je verblijft.

Maar niet getreurd, ik red me wel. De eerste reis is al geboekt: tijdens Spring Break vliegen ik en vier andere exchange students naar Miami voor een portie zon en dans! Ook staan er al wat activiteiten op de planning zoals nogmaals New York, om mijn verjaardag te vieren, en de vrijdag daarop naar Bounce-land om twee uur lang op een trampoline te springen. Zo vervelend!

Hoe zijn jouw eerste indrukken van Rusland Rima? Alles in orde gekomen met je visum?

Groetjes,
Christina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *