College is op zoek naar ervaren manager

De opvolger van Jan Willem Meinsma, die Windesheim komende zomer zal verlaten, moet ‘ervaring en affiniteit’ hebben met  ‘de harde inhoudelijke kant van de bedrijfsvoering’,  zo stelt de recent bekendgemaakte Profielschets voor het nieuwe Collegelid.

Voorzitter Henk Hagoort houdt van een weerwoord. Meinsma’s opvolger moet  voor hem dan ook een ‘kritische en scherpe sparringpartner’ zijn binnen het College. Uiteraard moet hij of zij zich ‘overtuigend verbinden met de doelgroep van jonge mensen’ en verder spreekt het profiel van ‘open en goed benaderbaar, onderzoekend, stimulerend’ maar de nadruk ligt heel duidelijk op een ervaren en doortastende manager. Iemand met ‘substantiële ervaring op minimaal directieniveau binnen een grote en complexe organisatie’ en ‘ervaring en aantoonbare affiniteit met de harde inhoudelijke kant van bedrijfsvoering (financiën, ICT en vastgoed)’. Windesheim gooit de netten hierbij vér uit: vereisten als ‘affiniteit met de regio’ en actief zijn in de daarbinnen relevante netwerken is het elfde van de in totaal elf punten geworden.

De sollicitatiegesprekken moeten plaatsvinden in april. Eind april of in mei moet dan duidelijk zijn wie Jan Willem Meinsma, met ingang van augustus, zal opvolgen. (MH)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *