‘Ze bleek vijftien te zijn!’

 Hoe wordt je digitale date een blijvertje?

Lekker swipen op Tinder: het lijkt niets meer dan een afhaalmenu voor onenightstands. Maar kan dat digitale gedoe ook leiden tot een serieuze relatie?

‘Ik drink liever koffie’04-‘Ze bleek vijftien te zijn!’(01)-win 10-02 februari 2017
“Voor mijn stage heb ik een tijdje in Amsterdam gewoond, daar zit echt iedereen op Tinder. Maar hier in Zwolle heeft het een beetje een raar imago, alsof je er alleen op zit om te scoren. Zo bekijk ik het niet. Je moet er gewoon voor zorgen dat je degene treft met wie het klikt, dan wordt het vanzelf iets blijvends. Ik heb hier mijn bijna-vriendje leren kennen. In mijn bio stond: Tinder is eigenlijk maar stom, ik drink liever koffie. En dat deden we. Nu daten we al een tijdje!”
Liz Vermeulen (20)
derdejaars journalistiek

 

04-‘Ze bleek vijftien te zijn!’(02)-win 10-02 februari 2017‘Vrouwen doen zich op Tinder anders voor’
“Tinder is waar ik mijn ex heb leren kennen. Toch gebruik ik de app vooral voor de lol: de leukste meiden kom je tegen in de kroeg. Vrouwen doen zich op Tinder soms anders voor. Ze kunnen erg verraderlijk zijn in hun uiterlijk en weten precies met welke pose ze op de foto moeten. Kom je op een date, is iemand opeens een stuk dikker. Tip: heb nooit seks op je eerste date! Dan filter je de mensen die het daten serieus nemen er zo tussenuit.
Björn Brink (25)
vijfdejaars small business and retail management

 

‘Ik dacht: ik ken hem ergens van’04-‘Ze bleek vijftien te zijn!’(03)-win 10-02 februari 2017
“Ik kwam ene Nick tegen op Tinder en dacht: ik ken hem ergens van. Stond ik een paar dagen later bij de uitleenbalie in gebouw X, roept er opeens iemand: ‘Hé Tindermatch!’ Wat vond ik dat gênant. Ik bleef hem ontwijken, maar op het eerst volgende Walterfeestje hebben we toch gezoend. Zonder Tinder was dat allemaal niet zo snel gegaan. Nick: “Ik had in het begin niet door dat ze mij aan het ontwijken was, maar toen ik haar eenmaal door had, vond ik dat alleen maar leuk. Inmiddels zitten we al twee jaar aan elkaar vast, haha.”
Tiffany Frasa (21) en Nick van de Klomp (23)
vierdejaars en derdejaars journalistiek

 

04-‘Ze bleek vijftien te zijn!’(04)-win 10-02 februari 2017‘Iemand spontaan ontmoeten is leuker’
“Mijn vrienden vonden dat ik Tinder moest installeren, maar ik gebruikte het eerst niet zo serieus. Gewoon een beetje met elkaar praten. Je komt er jongens tegen die gelijk vragen of je seks wilt of geïnteresseerd zijn in je seksleven: weirdo’s. Als ik regelmatig met dezelfde jongen praat, wissel ik telefoonnummers uit. Met één jongen heb ik een tijdje gedate. Toch vind ik het leuker om iemand spontaan te ontmoeten. Een ontmoeting via Tinder is niet zo toevallig meer…”
Eveline van Eden (20)
tweedejaars psychomotorische therapie en bewegingsagogiem

 

‘Waar de fuck ben je mee bezig?’04-‘Ze bleek vijftien te zijn!’(05)-win 10-02 februari 2017
“Nadat ik met mijn stage was gestopt, wilde ik er tussenuit. Ik had alleen geen flauw idee waar naartoe. Op Tinder had ik ooit een jongen uit Dublin ontmoet: zijn ouders wonen hier in Nederland, en met Oud & Nieuw was hij hier in Zwolle. Hij vroeg waarom ik niet gewoon naar Dublin kwam. In het vliegtuig dacht ik: Elles, waar de fuck ben je mee bezig. Maar ik heb een super tijd gehad! Van de dertien dagen dat ik er was, heb ik er geen één in het hostel doorgebracht. Volgende maand ga ik weer terug.”
Elles Slikker (20) tweedejaars verpleegkunde

 

04-‘Ze bleek vijftien te zijn!’(06)-win 10-02 februari 2017‘Gewoon wat beter zoeken’
“Ik heb mijn vriend te danken aan Tinder: zonder deze app was het mij nooit opgevallen hoe leuk hij eigenlijk is. Ik kende hem namelijk al, hij studeerde een halfjaar lang in Zwolle en ik was één van de mentoren die hem hier welkom heette. Inmiddels is hij weer terug naar Parijs, waar hij vandaan komt. We zijn nu acht maanden samen en zien elkaar maandelijks. Voor de leuke mannen moet je gewoon wat beter zoeken.”
Merel Revet (20)
eerstejaars journalistiek

 

‘Ze bleek vijftien te zijn!’04-‘Ze bleek vijftien te zijn!’(07)-win 10-02 februari 2017
“Het was niet mijn bedoeling om via Tinder te gaan daten. Mijn vrienden vonden dat ik een profiel moest nemen, maar dan vooral voor de gekke openingszinnen en rare gesprekken. Toch had ik een klik en zouden we afspreken. Zij kwam uit Leeuwarden, ik uit Zwolle, dus elkaar in het midden ontmoeten leek me logisch. Totdat ze zei: dat mag niet van mijn moeder. Bleek ze niet twintig jaar te zijn, zoals in haar profiel stond, maar vijftien! Ik heb haar meteen verwijderd.”
Bram Enschede (20)
Eerstejaars lerarenopleiding geschiedenis

 

04-‘Ze bleek vijftien te zijn!’(08)-win 10-02 februari 2017‘Tinder is een vleeskeuring’
“Eén van de openingszinnen die ik het meest gebruik: ‘Als jij een frikadel was, dan was je een frikadel speciaal.’ De liefste reactie tot nu toe? ‘Dan ben jij een McBeauty’. Tinder is echt een vleeskeuring, het is puur toeval wanneer iets tot een relatie uitgroeit. Bij mij is dat ook een keer gebeurd, maar die relatie is nu voorbij. Het positieve van Tinder? Dat je in het begin een beetje afstand kunt houden. Er zijn geen blauwe vinkjes.”
Demi de Jong (19)
tweedejaars verpleegkunde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *