Weekend: ‘Als het nodig is, haal ik de kaarten tevoorschijn’

Jennifer Boshuizen, eerstejaarsstudente Docent Wiskunde Tweedegraads, was dit weekend al veel verder in de toekomst aan het kijken. Zij legt namelijk Tarotkaarten.

Tarot, wat is dat ook alweer?
In het kort is het het vragen om raad voor de toekomst door middel van het leggen van kaarten. Anderhalf jaar geleden kwam ik er op een festival achter wat het begrip “spiritueel” inhoudt, en ik heb me hierin steeds meer ontwikkeld tot ik na een paar maanden mijn vriend ontmoette. Hij leerde me toen hoe ik Tarot moest leggen.

En doe je dit vaak?
Mijn vriend en ik hebben vaak vrienden over de vloer die onze hulp inschakelen. Tarot is niet het enige wat we doen; we zijn eigenlijk een soort psychologen/adviseurs voor vrienden en kennissen. Maar we hebben onze kaarten altijd bij ons, dus als iemand het nodig heeft kan ik mijn kaarten altijd tevoorschijn halen.

Hoe ga je om met het brengen van slecht nieuws?
Ik denk dat Tarot heel erg kan helpen, zelfs als het slecht nieuws is. Tijdens een feestje heb ik eens een stel vertellen dat ze uit elkaar zouden gaan. Het is niet altijd meteen een fijne boodschap, maar het zorgt er wel voor dat de feiten boven tafel komen. Het laatste dat ik van dat stel gehoord heb is dat ze uit elkaar zijn, maar dat het wel veel beter gaat met ze. Zolang ik blijf zien hoe die stress van mensen hun schouders af valt, blijf ik het de moeite waard vinden om dit te doen.

11-‘Als het nodig is, haal ik de kaarten tevoorschijn’-win 10-02 februari 2017

Joppe Varkevisser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *