Tapas en bier: recept voor de vrijdagavond

Oud-journalistiekstudent Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: Bapas.13-Tapas en bier recept voor de vrijdagavond(02)-win 10-02 februari 2017

Ik hou van wijn en ik hou van tapas. Dat komt goed uit, want Bapas is een plek waar je deze zaken perfect kunt combineren. De naam van deze kroeg is een combinatie van bier en tapas: twee dingen waar ze daar heel goed in zijn. En die toevalligerwijs ook nog eens voortreffelijk bij elkaar smaken. En voor de wijnliefhebbers onder ons (mijn hand omhoog) serveren ze de hapjes ook gewoon met wijnen.

Bapas, dat aan het Grote Kerkplein zit, heeft een speciaalbierenkaart waar je u tegen zegt. Qua wijn is er wat minder keuze, maar het is vrijdagavond, dus ik vind alles best. Ik ben met een vriendin en we kiezen voor het borrelarrangement. Lijkt ons een enorm goed idee. Voor twintig euro per persoon kun je dan twee uur lang zoveel wijntjes en biertjes proberen als je wil. Daar krijg je ook een snaaiplank bij. Beetje doortanken en –knagen en je haalt dat er allemaal prima uit.

Vooraf vraagt de serveerster of we zelf onze drankjes willen uitkiezen of dat ze ons moet verrassen. We kiezen het laatste. Ik geef alleen aan dat ik het liefst witte wijn drink (maar welke maakt niet uit) en mijn vriendin wil graag de wat lichtere biertjes. Ik proef een brave zoete wijn, daarna een iets drogere die naar rubber smaakt, en daarna weer die brave. Vriendin nipt van een fris perzikbiertje, goed om mee te beginnen. Daarna krijgt ze een Texels biertje (iets donkerder) en daarna een Barbar, die een stuk sterker is en naar honing smaakt. Niet allemaal haar favoriet, maar leuk om te proberen.

We krijgen ook snacks. We hebben een plank besteld zonder vlees, dus het worden vis-tapasjes. Op de plank liggen sushirolletjes met zalm. Heel vers. En knapperige garnalenkroketjes. En een soort makreelsalade. Al met al een behoorlijk feestje in je mond, vooral in com13-Tapas en bier recept voor de vrijdagavond(01)-win 10-02 februari 2017binatie met de drank. Na drie glazen stoppen we trouwens: we drinken wat sloom en onze twee uur is bijna om. We hebben het geld er dus niet helemáál uitgehaald. Maar hé, kwaliteit gaat boven kwantiteit. En kwaliteit kennen ze bij Bapas wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *