Studenten werken aan nieuwe insulinepomp

Studenten van de opleiding hbo-ict hebben een nieuw insulinepomp-systeem voor diabetespatiënten bedacht.

De studenten maakten niet alleen een testopstelling van een implanteerbare insulinepomp, maar ook een app die de toevoer van insuline regelt. Projectleider Henri ten Hofte, van het lectoraat ICT-innovaties in de zorg: “Op de app kan een 03-Studenten werken aan nieuwe insulinepomp-win 10-02 februari 2017diabetespatiënt de toevoer van insuline regelen, maar die moet wel worden beveiligd tegen hackers.” Een aantal studenten bedacht ‘belly tapping’. Nadat de patiënt via de app de opdracht heeft gegeven insuline in te pompen, tikt hij op zijn buik om bij het pompje de opdracht te bevestigen. Bas Kolthof (zie foto) heeft dit uitgewerkt en met vijf medestudenten tijdens de Winnovation gepresenteerd. Het systeem wordt verder ontwikkeld door het bedrijf IPaDiC en waarschijnlijk op de markt gebracht. (SP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *