Studenten helpen brandweer

Voor brandweerlieden is het lastig om de uitgang terug te vinden in een gebouw vol rook. Een navigatie-apparaatje met gps of wifi is te risicovol, bijvoorbeeld omdat de stroom kan uitvallen.05-Studenten helpen brandweer-win 10-02 februari 2017

Vier studenten die op Windesheim Flevoland de minor smart world volgden, ontwikkelden daarom een sensor die met behulp van een gyroscoop, een kompas en een versnellingsmeter op een beeldschermpje precies de route toont die is afgelegd. Om bij de uitgang te komen moet dezelfde route in omgekeerde volgorde worden afgelegd, legt hbo-ict-student Jan Keizer uit. Het apparaatje werkt op een accu en moet uiteindelijk ingebouwd worden in een bandweerhelm. De brandweer was enthousiast, een volgende lichting studenten mag het prototype (zie foto) verder uitwerken. (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *