Stemming: ‘Ik volg het nieuws wel op Facebook’

Vind jij het nog belangrijk om het wereldnieuws te volgen of brengt Facebook alle nieuwtjes waar je behoefte aan hebt?

Marloes Dekker (20)03-Stemming(01) ‘Ik volg het nieuws wel op Facebook’-win 10-02 februari 2017
vierdejaars bedrijfskunde mer
“Door Facebook kijk ik minder naar media als het journaal of nieuwsapps. Als ik even niks te doen heb, scroll ik vaak door m’n tijdlijn. Daarom is het goed als nieuwsmedia ook daar berichten plaatsen: dan krijg je als Facebookgebruiker toch het nieuws mee.

 

03-Stemming(02) ‘Ik volg het nieuws wel op Facebook’-win 10-02 februari 2017

Ivo Velhorst (18)
eerstejaars lerarenopleiding biologie
“Op Facebook draait het meer om je vrienden dan om de rest van de wereld. Handig: zonder iedereen te spreken, ben je toch op de hoogte. Voor het wereldnieuws lees ik ook nog wel eens een krant, maar ik hoef niet alle details te weten. Ik doe aan koppensnellen.”

 

Furkan Pham (24)03-Stemming(03) ‘Ik volg het nieuws wel op Facebook’-win 10-02 februari 2017
tweedejaars hbo-ict
“Je moet uitkijken waar je je nieuws vandaan haalt, want niet alle nieuwtjes op Facebook zijn waar. En als je alles van Facebook haalt, krijg je een heel eenzijdig beeld: je ziet alleen berichten die passen bij de gedachtegang van jou en je vriendenkring.”

 

03-Stemming(04) ‘Ik volg het nieuws wel op Facebook’-win 10-02 februari 2017

Stefano van Rossem (24)
tweedejaars journalistiek
“Facebookgebruik onder jongeren neemt juist af, we stappen alweer over op andere social media. Ik gebruik geen Facebook, want heel veel is nep of overdreven. Ook van je vrienden: sommige berichten lijken wel aandachttrekkerij. Dan heb ik liever persoonlijk contact.”

 

Jordy ten Have (22)03-Stemming(05) ‘Ik volg het nieuws wel op Facebook’-win 10-02 februari 2017
tweedejaars bouwkunde
“Facebook gebruik ik vooral voor vermaak: voor grappige plaatjes en spelletjes en zo. Ik gebruik het niet zozeer om te weten wat andere mensen allemaal doen of hoe het me ze gaat. Ik kan ook rustig een tijdje zonder Facebook.” (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *