‘Opleidingen blijven op één locatie’

Alle Zwolse Windesheim-opleidingen houden hun thuisbasis op de campus. De uitzondering blijft de studie IPO.

Dat zegt collegevoorzitter Henk Hagoort. Hij vindt het eerder voorgestelde masterplan,02-‘Opleidingen blijven op één locatie’-win 10-02 februari 2017 waarin staat dat dertig procent van de opleidingen in de stad wordt ondergebracht, ‘te kort door de bocht’. Hagoort: “Ik ben op de rem gaan staan omdat kennis delen (‘we share’) niet lukt als de ene opleiding in Kampen zit en de andere in Nijverdal. Ons onderwijs wordt flexibeler en we voeren steeds meer projecten buiten de deur uit met het werkveld. De campus als bijenkorf, waar de ‘bijen’ in en uit vliegen, zal steeds opener worden. Maar als je meer buiten bent, moet de thuisbasis op orde zijn. Docenten, onderzoekers en studenten moeten elkaar kunnen vinden op één locatie.” (HI)

Lees meer over Hagoorts visie op Windesheim: ‘Ik ben een dienaar van professionals’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *