Kale zangeres op de planken

Een papegaai in een koekoeksklok, een brandweervrouw tevergeefs op zoek naar vuur en een kale zangeres: het toneelstuk dat studenten van de lerarenopleiding Frans gisteren opvoerden was behoorlijk absurdistisch.

Ieder jaar studeren de derdejaars een toneelstuk in, als schoolvak. Het semester wordt afgesloten met twee voorstellingen: één voor een middelbare scholieren met Frans in het pakket (voor de kerstvakantie) en daarna nog eentje in het dramalokaal in het A-gebouw, voor familie, vrienden, studiegenoten en docenten. Dit jaar hadden de studenten gekozen voor ‘La Cantatrice chauve’ (De kale zangeres).

b IMG_1767“Het gaat over hoe absurd deze wereld is”, vertelt studente Rosa van der Horst (helemaal links op de bovenste foto). “Dat mensen niet meer echt met elkaar praten en vooral langs elkaar heen communiceren. Het verhaal en de dialogen zijn dan ook erg chaotisch en eigenlijk gaat het nergens over: de papegaai komt op de meest onregelmatige tijden uit de klok, de brandweervrouw zoekt naar vuur dat er helemaal niet is en de kale zangeres wordt eigenlijk maar één keer in een bijzinnetje genoemd.”

Het publiek was enthousiast. Rosa: “We kregen veel complimenten tijdens de gezellige na-borrel en van onze docenten kregen we allemaal een roos.” (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *