Vluchtelingenproject krijgt vervolg

Het project waarbij docenten vluchtelingen begeleiden krijgt een vervolg. Windesheim gaat werkervaringsplekken bieden aan mensen met een verblijfsvergunning.

De nieuwe groep start in februari, meldt projectleider Francien Lange. Het project gaat er iets anders uitzien dan voorheen. Hierbij worden geen vluchtelingen meer begeleidt, maar achttien statushouders die een taalcursus Nederlands volgen op Windesheim. “We merkten in de vorige groep dat sommige vluchtelingen slecht Nederlands en Engels spraken. Door deze taalbarrière was het soms lastig voor docenten om hun te begeleiden.” Ze is bezig deze statushouders in contact te brengen met docenten en bedrijven, want ook zij willen meewerken, zoals een reisbureau die een deelnemer begeleidt die in het toerisme heeft gewerkt. Het project loopt tot juni. (SP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *