Tijdelijk restaurant zoekt pand

De tijd dringt voor Navigators Studentenvereniging Zwolle (NSZ). Zij zoekt een pand om tijdelijk een restaurant Happietaria te beginnen.

Op 10 februari opent het restaurant zijn deuren, maar het NSZ heeft nog steeds geen locatie. “Veel leegstaande panden hebben geen horecabestemming,” vertelt bestuurslid Karen Snijder. “Daardoor is het lastiger om een restaurant te beginnen.” De gemeente is inmiddels ingeschakeld om mee te helpen. Karen: “Ik hoop dat we iets op tijd vinden.”

Happietaria is een landelijk fenomeen waar christelijke studentenverenigingen tijdelijk een restaurant beginnen om met vrijwilligers en sponsoring gerechten te verkopen om geld op te halen voor een goed doel. De Zwolse vereniging steunt een campagne tegen seksueel misbruik van minderjarigen in Mumbai, India.

Maar dan moet er wel een pand zijn. Het probleem wordt ook veroorzaakt doordat de studentenvereniging zes jaar lang géén Happietaria heeft georganiseerd. Studentenverenigingen in andere steden zoals Groningen en Utrecht hebben al veel bekendheid weten te vergaren met hun Happietaria, waardoor instellingen sneller bereid zijn om mee te werken. Karen: “We hopen het vanaf dit jaar weer op te pakken en een jaarlijks fenomeen van te maken.” (SP)

Er zijn 1 reacties op «Tijdelijk restaurant zoekt pand»

  1. W.N. in 't Veld schreef:

    Waar moet het restaurant aan voldoen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *