Stemming: ‘Het wordt een puinhoop met Trump aan de macht’

Donald Trump wordt deze week geïnaugureerd als president van de Verenigde Staten. Leidt dat tot een hoop ellende of valt het wel mee?

 

Sebastiaan Streppel (24)03-Stemming(01) ‘Het wordt een puinhoop met Trump aan de macht’-win 09-19 januari 2017
derdejaars sociaal pedagogische hulpverlening
“Obama probeerde een verzorgingsstaat op te bouwen, met een zorgverzekering. Trump zal dat weer afbouwen. Dat vind ik jammer. Maar de Nederlandse overheid doet helaas hetzelfde. En Trump zal ook goede dingen doen, hij wil bijvoorbeeld de werkgelegenheid stimuleren.”

 

03-Stemming(02) ‘Het wordt een puinhoop met Trump aan de macht’-win 09-19 januari 2017

Eline van der Helm (18)
tweedejaars human resource management
“Als zoveel mensen op hem hebben gestemd, moet hij toch ook wel goede dingen doen? Of de Amerikanen zijn zó ontevreden dat ze dat ze iemand willen die keiharde veranderingen brengt. Zoveel ontevredenheid vind ik ook zorgwekkend…”

 

 

Frank de Vries (31)03-Stemming(03) ‘Het wordt een puinhoop met Trump aan de macht’-win 09-19 januari 2017
student mbo-hbo-doorstroomprogramma
“Qua importregels zal Trump veel veranderen. Wij gaan dat wel merken, want Nederland is echt een handelsland. Maar misschien is het wel positief voor ons. Trump wil geen zaken doen met moslimlanden, dus wellicht des te meer met Nederland.”

 

03-Stemming(04) ‘Het wordt een puinhoop met Trump aan de macht’-win 09-19 januari 2017Paulina Kamphuis (18)
eerstejaars global project and change management
“Ik zie het niet zo somber in. Ik denk dat Trump op veel van zijn extreme uitspraken terugkomt. Maar door zijn uitspraken komen voor- en tegenstanders wel tegenover elkaar te staan en hebben ze minder respect voor elkaar. Hij heeft Trump niet eens de meerderheid achter zich.”

 

 

Agnes van Essen (19)03-Stemming(05) ‘Het wordt een puinhoop met Trump aan de macht’-win 09-19 januari 2017
tweedejaars sociaal pedagogische hulpverlening
“Ik ben geschrokken van Trumps onverwachte overwinning. Ik vrees dat zoiets in Nederland ook kan: dat bijvoorbeeld Wilders groot kan worden. Daar komt weinig goeds van. Zelfs als hij geen premier wordt, leidt z’n invloed tot verdeeldheid. Terwijl we saamhorigheid nodig hebben.” (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *