Robotdino verdrijft verdriet

Het Flevoziekenhuis in Almere wil hem niet meer kwijt. Pleo, de robotdino. Vooral kinderen die langere tijd in het ziekenhuis verblijven, kunnen een hechte band met de dino opbouwen en met behulp van dit ‘huisdier’ hun verdriet even vergeten.

Pleo maakt onderdeel uit van een onderzoek door lector robotica Marcel Heerink naar de toepassing van robotica in de zorg. Volgens Heerink zijn de eerste conclusies positief. “Als een kind bijvoorbeeld bang is,” zo vertelde hij Omroep Flevoland, “en de dino is dat ook, dan gaat het zieke kind de robot troosten. Het troost daarmee eigenlijk ook zichzelf.” Artsen en verpleegkundigen zijn daar vaak niet toe in staat. Echte huisdieren zijn in een ziekenhuis verboden. Doordat Pleo steeds nieuwe dingen kan leren blijft hij interessant, denkt Heerink. De komende weken gaan studenten van Windesheim Flevoland aan de slag met de vergaarde informatie. (MH)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *