‘Mensen raken met woorden’

Vincent Corjanus is journalistiekstudent én dichter. Binnenkort verschijnt een nieuwe uitgave van zijn eerste bundel ‘Woorden wonen in huizen’.

“Ik wil mensen raken met mijn woorden”, vertelt Vincent. “Poëzie kan een hart onder de riem zijn. Bijvoorbeeld bij afscheid nemen, of het nu over een verbroken relatie gaat of als iemand overlijdt.”

Ook het studentenleven is een inspiratiebron voor Vincent. “Op jezelf gaan wonen is een grote stap in je leven. Ik heb mezelf veel dingen moeten aanleren, zoals koken. Toen ik net op kamers woonde had ik een paar keer de vlam in de pan. Maar nee, daar dicht ik niet over, dat is te letterlijk. Het moet wel mysterieus blijven, zodat mensen hun eigen verhaal erbij kunnen verzinnen. Op kamers gaan heb ik verwoord als het warme nest verlaten en je vleugels uitslaan, de toekomst tegemoet.”

Vincents grote voorbeeld is zanger en liedjesschrijver Frank Boeijen. “Ik gaf hem ooit mijn eerste bundel, voor aanvang van één van zijn optredens. Ik dacht: die gedichten gaan ergens stofhappen, maar diezelfde avond droeg hij op het podium opeens mijn gedicht ‘Wonder’ voor. Dat was heel bijzonder. Daarna zijn we samen de kroeg ingedoken.”

In de afgelopen vijf jaren bracht Vincent vier bundels uit. De herdruk van ‘Woorden wonen in huizen’ is vanaf eind maart te koop via www.vincentcorjanus.nl. (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *