‘Ik bied een luisterend oor’

Larissa Linger, derdejaarsstudente pedagogiek, was dit weekend druk aan het werk voor haar stage bij Humanitas. Ze coacht hulpbehoevende jongeren.

Wat houdt dat coachen in?
Veel van de jongere cliënten bij Humanitas hebben sociale hulp nodig. Ze willen graag meer vrienden, of zijn erg onzeker. Daar ben ik dan voor: ik ga met die jongeren wat ondernemen, of ik bied een luisterend oor wanneer dat nodig is. Ik coach zelf zeven jongeren, maar ik help ook met het matchen tussen andere vrijwilligers en jongeren.

Dat klinkt intensief!
Dat valt best mee eigenlijk. Het kost me per week twee uur per cliënt, en die tijd is zelf in te vullen.
Ik ga bijvoorbeeld met ze koken, knutselen, zwemmen, of even naar de film. Die flexibiliteit is vooral handig bij tentamens. En per kind krijg je een budget van twintig euro per maand – daar kan je veel leuke dingen mee doen!

En zoeken jullie nog mensen?
Ja! Iedereen kan dit doen, ongeacht studie of leeftijd: we hebben zelfs ook wat ouderen die het doen. Het is ontzettend dankbaar werk: je ziet gelijk hoe blij die jongeren zijn als je weer komt om wat te gaan doen. En ik zie mezelf ook absoluut niet als begeleider die dingen oplegt, ik ben echt een coach die samen met de jongeren werkt om een goeie band op te bouwen en ze te helpen met hun ontwikkeling. We zijn vooral op zoek naar meer mannen, maar iedereen die graag een handje wil helpen is zeer welkom!

11-‘Ik bied een luisterend oor’(03)-win 09-19 januari 2017 11-‘Ik bied een luisterend oor’(02)-win 09-19 januari 2017 11-‘Ik bied een luisterend oor’(01)-win 09-19 januari 2017

Joppe Varkevisser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *