Film: ‘La La Land’

Journalistiekstudent Daniël Joe Heemskerk zit liever in de bioscoop dan in een schoolbankje. Deze week bekeek hij: La La Land

In de musicalfilm La La Land wordt jazzpianist Sebastian (gespeeld door Ryan Gosling) verliefd op actrice Mia (Emma Stone). Samen proberen ze het te maken in Hollywood. 13-Film ‘La La Land’-win 09-19 januari 2017

Is de film echt zo goed als wordt beweerd?
Ja. De reacties op de film zijn ontzettend positief en dat is wat mij betreft helemaal terecht. De film zit vol met verwijzingen naar de musicalfilms van vroeger, zoals Grease en Singin’ in the Rain. Het begint al bij de openingsscène: een uitgebreid dansnummer in de ochtendspits van Los Angeles, waar iedereen op auto’s staat te dansen. Het is een mooi voorbeeld van de vele prachtige scènes in de film. Ook is er extra moeite gedaan door de acteurs. Ryan Gosling heeft bijvoorbeeld pianolessen gehad en speelt alle pianostukken in de film zelf.

Het klinkt als een cliché rom-com.
Nou, daar vergis je je in. De film draait niet alleen om de relatie tussen Mia en Sebastian, maar vooral om alles er omheen. Je ziet wat de prestatiedruk doet met hun relatie en hoe zij er mee omgaan, wat leidt tot heel veel drama. Daardoor ontstaat de vraag wat er nou belangrijker is: een succesvolle relatie, of een succesvolle carrière?

Wachten tot hij op Netflix staat, of kijken in de bios?
Zeker kijken in de bioscoop! Het is visueel gezien een van de mooiste films van de afgelopen jaren, met decors die uit een droom lijken te komen, krachtig vormgegeven zang- en dansnummers en een heel mooi verhaal. De film haalt even alle stress van het dagelijks leven weg, zoals films in dit genre horen te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *