‘De dames aan de muur zijn van mij’

Wouter van der Maden (21) is derdejaars lerarenopleiding geschiedenis en woont aan het Talentenplein. Alles in zijn kamer ademt muziek.

“Mooie spullen in mijn kamer? Mijn platencollectie! Mijn platenbakken nemen veel ruimte in, en bijna al mijn elpees komen uit het jaar dat ze uitkwamen. De meesten zijn tussen de dertig en vijftig jaar oud. Dat vind ik zó gaaf! Ik heb ook heel veel cd’s hoor, haha. Maar de beleving van een plaat vind ik veel mooier.

Ik doe heel veel met muziek. Ik ben geluidsman, ik werk een paar keer per maand mee aan een radioprogramma en ik speel basgitaar. De ‘dames’ aan de muur zijn allemaal van mij. Ik ben begonnen met basgitaar op de zwarte, en de bruinzwarte is mijn droomgitaar. De gitaar helemaal rechts is een erfstuk van mijn oom. Hij had dezelfde muziekinteresse als ik. Helaas krijg ik het spelen op een gewone gitaar niet echt onder de knie. De vier snaren van de basgitaar zijn voor mij genoeg. Die gitaar heeft altijd op mijn kamer gehangen thuis, dus hij ging ook mee toen ik op kamers ging.

Ik heb ook niet echt een standaard geluidsinstallatie. In groep vijf kreeg ik de oude installatie van mijn vader, en daar zat een cd-speler in. Bij de bibliotheek haalde ik toen cd’s die ik kopieerde en die draaide ik op feestjes. De eerste keer was met carnaval. Tegenwoordig doe ik vooral het licht en geluid in het theater, en werk ik mee aan dat radioprogramma, ‘EchtErik’. Dit is nog maar een klein deel van wat ik echt gebruik. De speakers zijn wel wat groot, maar ik heb gelukkig nog nooit klachten gehad van de buren.”

10-‘De dames aan de muur zijn van mij’(01) -win 09-19 januari 2017 10-‘De dames aan de muur zijn van mij’(02) -win 09-19 januari 2017 10-‘De dames aan de muur zijn van mij’(03) -win 09-19 januari 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daniel Joe Heemskerk

Foto onder: Jan Lenting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *