Meer luisteren, meer durven

Het is zeer geschikt voor op een tegeltje, dat gaf hij zelf toe. Maar dat is niet erg. En de volgorde waarin de drie begrippen daarop staan, doet er ook niet toe. Met ‘we care’ we share, we dare’ gaf CvB-voorzitter Henk Hagoort de verzamelde docenten en medewerkers een motto mee om het komende jaar eens goed te overdenken.

nieuwjaar-hagoortWe care, daarmee wil hij zeggen dat Windesheim wil meewerken aan een duurzame, inclusieve samenleving. En ‘inclusief’ betekent daarbij dat iedereen gelijke kansen moet hebben. Hagoort wees daarbij nogmaals op de groeiende kloof tussen MBO en HBO, en beloofde meer in het komende Instellingsplan. Met ‘we share’ sprak hij de verzamelde docenten en medewerkers directer aan. Weten waar anderen mee bezig zijn, goede ideeën uitwisselen, daar ontbrak het volgens hem nog wel aan op ‘onze mooie hogeschool’. En dan was er dat durven: ook daar ligt een uitdaging. De wereld verandert; het onderwijs beweegt mee. Het wordt persoonlijker en flexibeler. Dat betekent dat Windesheim méér moet innoveren en experimenteren, kortom durven. Zo was zijn boodschap. En daarmee was het tegeltje vol. Hagoort: ‘Als we op die manier op weg gaan, maken we er samen een fantastisch jaar van.’

Waarna hij het woord gaf aan Rafaëllo Beentjes, voor de bekendmaking van de Docent en het Talent van het Jaar. (MH)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *