Stemming: ‘Alle rokers buiten in een hok!’

Rond alle ingangen van Windesheim gebouwen komt een zone waar niet gerookt mag worden. Moet er voor rokers dan een apart hokje komen waar ze droog kunnen staan?

 

Dyonne Köhnke (17)03-stemming01-win-08-22-december-2016    
eerstejaars lerarenopleiding Duits
“Als roker kun je niet verwachten dat de hele hogeschool rekening met je houdt en afdakjes gaat plaatsen. Je kiest er zelf voor om te roken, dan moet je de consequenties ook accepteren. En je kunt het ook wel een keer overslaan en wachten tot je elders een afdakje vindt.”

 

03-stemming02-win-08-22-december-2016
Jasmijn van Buren (17)

eerstejaars international business and languages
“Wat je buiten doet, moet je zelf weten. Sommige mensen hebben het roken echt nodig. Die moet je niet helemaal wegsturen. Dus als ze de ingangen zo graag leeg willen hebben, moeten ze ten minste aparte hokjes of plekjes voor rokers maken.”

 


Max Oolthuis (23)
03-stemming03-win-08-22-december-2016
vierdejaars bedrijfskunde MER
“Ik ga als roker gewoon in de regen staan, dat hoort er nou eenmaal bij. Maar zo’n verbodszone helpt weinig. Daar gaan rokers nu toch ook al staan en niemand zegt er wat van. Daarnaast staan er ook veel niet-rokers die gezelschap willen. Stop je die dan ook in een hokje?”

 

03-stemming04-win-08-22-december-2016

 

Rick Pollmann (22)
tweedejaars calo
“Roken gebeurt vaak even tussen de lessen door. Rokers staan daarom bij de ingang, zodat ze snel weer naar binnen kunnen. Een eventuele andere plek moet dus ook dicht bij de ingang staan en aantrekkelijker zijn dan de huidige plek. Bijvoorbeeld met een bank en een afdakje.”

 

03-stemming05-win-08-22-december-2016Karsten Petiet (22)
vierdejaars bedrijfseconomie
“Windesheim wil een schone, groene school zijn. Zo hebben ze zonnepanelen en doen ze aan verantwoord ondernemen. Dan wil je roken ook niet aanmoedigen. Trouwens: thuis ga je ook geen aparte overkapping maken om buiten je sigaretje te roken, dus waarom zou dat hier wel moeten?” (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *