Ingezonden: ‘Doorrijden of stoppen?’

Elke ochtend wanneer ik langs dezelfde bushaltes rijd als de bus tussen Apeldoorn en Zwolle, vraag ik me af hoeveel van de mensen die daar staan ook naar Windesheim moeten. En dan zit ik in m’n eentje in de auto… Plek zat voor meer personen.

Daarom heb ik mij aangemeld bij BlaBlaCar. Alleen, er is maar één persoon die ook Zwolle-Apeldoorn rijdt en dan ook net weer een andere route (Apeldoorn Zuid, Zwolle Centrum). Helaas pindakaas. Ik had gehoopt dat meer mensen met mij de file en parkeerfrustratie zat waren. Tegenwoordig moet ik uiterlijk 8.15 uur de campus oprijden. Want ben je een minuutje later, sta je zo 15 minuten in de file. Overigens niet alleen door de auto’s hoor, ook door auto’s die wachten om fietsers en voetgangers voor te laten gaan. Dit terzijde, maar ik vraag ik me wel af waarom het plan van een loop- en fietsbrug niet is goedgekeurd door de gemeente Zwolle. Dat zou een deel van de problemen oplossen!

Ach ja, een betere wereld begint bij jezelf, wordt er dan gezegd. Daarom heb ik mij aangemeld bij BlaBlaCar, mensen zijn meer dan welkom om met mij heen en/of terug te rijden! Hopelijk volgen er meer. En mocht dit niet werken… Laten we een community op Sharenet starten voor studenten en medewerkers die willen carpoolen! Wie doet er mee?

Marike Scholten, Recruitment Officer aan het Windesheim Honours College

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *