Student wint met sensor in hooiberg

HBO-ICT student Marthijn Tijmes ontwierp een sensor die kan voorkomen dat er brand uitbreekt in een hooiberg.

Daarmee won hij de eerste Hackathon in Zwolle, waarbij computerprogrammeurs, industrieel productonderwerpers en andere geïnteresseerden in teams onderling samenwerken aan software- en hardwareprojecten. “Hooibrand komt in de praktijk niet zo vaak voor,” weet ook Marthijn (rechts), zelf opgegroeid op een boerderij. “Maar als een boer dit overkomt dan zijn de rapen gaar.” Samen met zijn teamgenoten (zie foto) bedacht hij daarom een oplossing voor het project Hooibroei. “Als het hooi vochtig wordt opgeslagen, is de kans groot dat er brand uitbreekt. Wij bedachten een systeem waarbij een sensor in de hooiberg zit die de temperaturen meet en de brandweer of de boer kan waarschuwen als deze oplopen. Nu is het zo dat er iemand langskomt om de temperatuur op te meten,” vertelt programmeur Marthijn. De student wil zijn plan verder uitwerken. (SP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *