‘Ik ga elke dag naar de dierentuin’

Elyse Groenendaal, derdejaars student communicatie, was dit weekend aan het bijkomen van weer een drukke werkweek. Zij loopt stage bij DierenPark Amersfoort.

Wat vet! Wat doe je daar dan?
Ik ben persstagiaire, dat wil zeggen dat ik van alles doe om de bezoeker te informeren over wat er gebeurt in ons park. Denk aan persberichten, interviews, en stukjes voor op de site. Zo had ik vrijdag een tv-interview over een olifantje dat in het voorjaar geboren gaat worden, en ik heb laatst een filmpje gemaakt over ons pasgeboren mini-ezeltje Charlie, dat zelfs op Hart van Nederland kwam!

Hoe ben je bij het dierenpark terecht gekomen?
Voor SLB moest ik ooit een stagiair interviewen om te kijken hoe het is om stage te lopen, en ik kwam terecht bij iemand die hier stage liep. Ik koos er oorspronkelijk voor omdat het lekker dichtbij was, maar ik werd al gauw mega enthousiast. Dus toen ik rond maart naar een stage moest zoeken, wist ik gelijk dat ik hierheen wilde!

En hoe bevalt het?
Er gebeurt altijd veel en dat maakt het afwisselend. Het is zo tof om in zo’n bijzondere omgeving te werken. Als je hard hebt gewerkt en je hebt even pauze nodig, dan kun je zo je kantoor uitlopen en een rondje door het park lopen. Hoe tof is dat?

Zou je dit werk later ook willen doen?
Zeker weten! Ik ga dan wel bijna elke dag naar de dierentuin, maar het verveelt nooit!

10-weekend01-win-07-08-december-2016 10-weekend02-win-07-08-december-2016 10-weekend03-win-07-08-december-2016

Joppe Varkevisser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *