Film: ‘Moana’

Journalistiekstudent Daniël Joe Heemskerk zit liever in de bioscoop dan in een  behulp van halfgod Maui, de oceaan overzeilt op een spannende missie om zichzelf te bewijzen als grote navigator en om haar mensen te redden.12-filmmoana-win-07-08-december-2016

Animatiefilms zijn toch voor kinderen?
Nee, absoluut niet! Vooral Moana niet. Door de prachtige animaties voelt alles behoorlijk realistisch. Hoe het haar van de halfgod beweegt en het schuim van de golven, bijvoorbeeld. Alles is prachtig gedetailleerd. Ook de landschappen zijn heel mooi. Ze lijken direct van een ansichtkaart af te komen. Dit, samen met het verhaal van Moana, zorgt voor een prachtige film voor jong en oud.

De verhaallijn klinkt cliché.
Een tienermeisje dat meer wil doen dan haar dagelijkse leven toelaat, met een beschermende vader als obstakel, is geen nieuw verhaal. Zoals Maui zegt: ‘Als je een jurk draagt en een dier als sidekick hebt, ben je een prinses.’ Maar Moana is geen standaard prinses, ze is een stoere avonturier.

Dus een film voor jong en oud?
Ja. Er zitten veel geweldige humoristische momenten in, en de actrice die de stem van Moana doet, heeft een dijk van een stem. De animaties zijn prachtig en de liedjes zijn erg sterk. Je wilt na het zien van de film zo snel mogelijk zelf een stukje gaan varen. Kort samengevat: er zit voor ieder wat wils in deze film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *