‘Een woning gaat me snel vervelen’

Susan Doorten (21), student sociaal pedagogische hulpverlening, woont vlakbij station Zwolle. Vanaf haar balkon, waar ze graag mensen kijkt en wijntjes drinkt, vertelt ze over haar zoveelste woonplek.

“Mijn kamer ziet er een beetje uit als zo’n ‘VT Wonen’- kamer. Maar als je in de laden en kastjes kijkt, liggen daar veel troepjes en vintage dingetjes. Ik heb veel oude boeken en platen en bewaar allerlei kleine dingen die herinneringen met zich meebrengen zoals brieven, treinkaartjes en polaroids. Soms zijn het hele simpele of grappige, soms wat emotionele herinneringen. Ik vind het eng om dingen los te laten en daarom wil ik in mijn kamer letterlijk een lade naar mijn verleden kunnen openen, wanneer ik maar wil. Dat voelt prettig.

Sinds ik op mezelf woon, ben ik al zo’n vijf keer verhuisd. Een woning gaat me namelijk al snel vervelen en dan wil ik weer iets nieuws. Mijn hoofd is altijd een en al chaos. Ik merkte bij een van mijn laatste huizen dat ik een rustige omgeving nodig had om die chaos kwijt te raken. De spullen die ik had, hadden veel emotionele waarde, herinneringen en kleuren. Nu heb ik vooral veel neutrale kleuren en planten. Ik heb door al die verhuizingen gemerkt dat mijn kamer een basis van rust moest zijn. Ik heb ook met mijn moeder afgesproken dat ik de aankomende twee jaar niet ga verhuizen, haha!”

10-een-woning01-gaat-me-snel-vervelen-win-07-08-december-2016 10-een-woning02-gaat-me-snel-vervelen-win-07-08-december-2016 10-een-woning03-gaat-me-snel-vervelen-win-07-08-december-2016 10-een-woning04-gaat-me-snel-vervelen-win-07-08-december-2016

Daniel Joe Heemskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *