Buitenkant: ‘Beoordeel mensen niet op uiterlijk’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Sim-Som Burger(26), vijfdejaars bouwkunde.

Wat staat er op je shirt?
“Doodshoofden! Daar heb ik op zich niet zoveel mee, maar ik vind de print gewoon mooi. Mensen associëren deze kledingstijl gauw met metal en10-buitenkant-win-07-08-december-2016 duistere gedachten, maar ik luister ook graag naar Adele en Bløf! Bovendien gaat metal niet altijd over haat. De band August Burns Red heeft bijvoorbeeld een tekst over dat we meer rust moeten nemen.”

Neem je vaak rust?
“Ik lees graag fantasyboeken, maar ik moet ook mijn energie kwijt kunnen! Ik speel zo’n twee keer per week korfbal. Dat verwacht men niet direct bij mij, maar ik vind dat mensen sowieso niet zo snel op uiterlijk moeten beoordelen. Dat is maar een klein onderdeel van wie je bent.”

Draag je deze stijl al lang?
“Sinds mijn pubertijd. Maar ik draag ook wel eens een spijkerbroek met een gekleurd t-shirt, daarin ben ik net zo goed mezelf! Deze opvallende stijl is wel handig als ik thee haal in de coffee corner. De medewerkers zien me aan komen lopen en de thee staat klaar als ik bij de toonbank ben. Ik hoef dan alleen nog maar af te rekenen!”

JANINE STERENBORG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *