Waarom kiezen als je ook alles kunt nemen?

Oud-journalistiekstudente Silke Polhuijs zoekt de beste plekken om te lunchen, te 13-waarom-kiezen-als-je-ook-alles-kunt-nemen01-win-06-24-november-2016dineren of te borrelen. Deze week: Apart!

Het is me meer dan eens overkomen: loopt het richting het eind van de middag, heb ik zin in van alles en nog wat. En als we ons even beperken tot de categorie eten, heb ik dan vaak zin in de meest uiteenlopende zaken: kroketten, pasta, pannenkoeken… Het liefst alles tegelijk. Gelukkig is daar een handige oplossing voor. Bij restaurant Apart! (inclusief uitroepteken!!!) kan je allerlei mini-gerechtjes tegelijk bestellen. Waarom kiezen als je ook het gehele aanbod naar binnen kan schuiven? Dat zeg ik. En een restaurant dat zichzelf Apart! (inclusief uitroepteken!!!) noemt, dat vereist nadere inspectie.

We bestellen eerst wat koude hapjes. Tomaat-mozzarella-spiesjes, meloen met ham en gevulde tomaat met geitenkaas. Een olijke jongeman schuift een hippe plank voor onze neus waarop ons eten heel Instagramwaardig staat te zijn. Deze eerste ronde smaakt ons goed. Alles is vers en de hapjes hebben fijne combinatie van smaken. Maar tijdens het eten klopt er iets niet. Als we naar boven kijken valt het ons op: het is hier heel licht. Door de felle spotjes boven ons hoofd hebben we het idee dat we in de etalage van de plaatselijke Action zitten.

Maar goed. We zijn hier natuurlijk voor het voer. Dus gaan we verder met de warme hapjes. De

‘mini pasta’ is naast een beetje vies ook drie keer zo groot als de rest van de hapjes. De verhoudingen zijn dus ver te zoeken. Verder hebben we ravioli (snel koud, wel lekker), geitenkaaskroketjes (een beetje vet, maar vol van smaak) en frietjes met kruidenmayonaise (lekker knapperig). We zijn dus niet extreem tevreden, maar als we klagen over de pasta die ons niet bevalt, wordt die van de rekening gehaald. Dat is aardig.

13-waarom-kiezen-als-je-ook-alles-kunt-nemen02-win-06-24-november-2016

Ik hoor je denken: dat Apart! hè, is dat nou echt zo Apart? Ik zal je zeggen: ultiem bijzonder is het niet. De inrichting is mooi, maar niet het mooiste óóit. Het eten is prima, maar niet het lekkerste óóit. Maar wat heel leuk is (oké, en toch wel een beetje Apart!) is dat je eigen maaltijd kan samenstellen. Dat de ene portie drie keer zo groot is als de ander, moet je dan maar voor lief nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *