Stemming: ‘Ik ben de Pietendiscussie helemaal zat!’

Je kunt geen tv-programma meer aanzetten of je ziet ruzie over Zwarte Piet.Moet die discussie niet een keertje afgelopen zijn?

Pearl Akoy (23)03-stemming01-win-06-24-november-2016
eerstejaars hbo rechten
“Ik vind het behoorlijk eentonig worden! In elk praatprogramma weer hetzelfde. Het onderwerp is al zo vaak besproken en het gaat nergens meer over. Ik vind het niet zo interessant meer. Zelf heb ik trouwens, ondanks mijn Surinaamse uiterlijk, nog nooit negatieve opmerkingen gekregen of vervelende ervaringen gehad.”

03-stemming02-win-06-24-november-2016

Thijs Struik (22)
eerstejaars journalistiek
“Vrijheid van meningsuiting is het belangrijkste wat er bestaat, dus er moet zeker ruimte zijn voor discussie. Maar het wordt je zo onderhand door de strot gedouwd! Er zijn veel belangrijkere maatschappelijke kwesties en daar hoor je die mensen niet met zoveel passie over praten als over dit pietluttige probleem. Jammer!”

 

Esmee Regelink (22)03-stemming03-win-06-24-november-2016
derdejaars sociaal pedagogische hulpverlening
“Kinderen zijn hier helemaal niet mee bezig. Waarom zouden volwassenen dat dan wel doen? Het feest is immers bedoeld voor kinderen. Als er mensen zijn die er echt last van hebben, snap ik dat ze het gesprek aan willen gaan en dat kan ook. Maar maak het niet groter dan nodig.”

 

03-stemming04-win-06-24-november-2016

Lucy Pool (19)
tweedejaars international business and languages
“Op mijn opleiding leer je hoe je kunt omgaan met verschillen. Als je laat zien dat je je best doet om de ander te begrijpen, geeft dat de ander al veel rust. En laat blijken dat je rekening wilt houden met die ander. Beide dingen gebeuren te weinig in de Pietendiscussie en dan kom je nergens.”

 

 

Twan Huiskamp (19)03-stemming05-win-06-24-november-2016
tweedejaars technische bedrijfskunde
“De hele discussie brengt verwarring voor kinderen en dat is verkeerd. Op de ene plek zien ze kleurenpieten, op de andere plek niet. De ene ouder vertelt dit, de andere dat. Kinderen praten daar onderling over! Er zou één verhaal moeten komen dat we aan alle kinderen vertellen.” (JS)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *