Op reis met Prins Constantijn

Drie Windesheimstudenten maakten deze week deel uit van een handelsmissie met Prins Constantijn in Zuid-Korea. Zo wisselden de studenten kennis uit met studenten van de Konkuk University uit Seoul op het gebied van slim ouder worden.

Beiden landen kampen met vergrijzing en daarom willen de scholen samenwerken. Prins Constantijn zal vanuit start-up Delta, een programma dat Nederlandse start-up bedrijven op de kaart moeten zetten, nieuwe bedrijfjes in het buitenland promoten waaronder die van studenten Bastiaan Medendorp (Iscent) (rechts op foto) en Lisa de Kramer (Detrena). Iscent is een geurmarketingbedrijf dat ouderen kan helpen herinneringen op te roepen doormiddel van geur. Lisa de Kramer (tweede van rechts) geeft met haar bedrijf voorlichting over dementie.

De drie delen kennis met Koreaanse studenten. Zo demonstreert Toegepaste Gerontologie- student Lars Hopman een spel dat vanuit het project LivingLab is ontwikkeld voor ouderen. De Koreanen demonstreren de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie. (SP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *