Loopbrug van gerecyclede fietsen

Wie vanaf het station naar het Zwolse centrum loopt, kan binnenkort misschien de stadsgracht oversteken via een brug van gerecycled materiaal.

fiets“Hiermee willen we mensen laten zien wat er allemaal in de gracht wordt gegooid”, vertelt Tom Kompagne, vierdejaars commerciële economie. “Met een sterke magneet hebben we laatst allemaal dingen uit de gracht gevist. We kwamen vooral veel blikjes tegen, maar ook een complete fiets.”

Tom is onderdeel van een groep studenten van Windesheim, Cibap en Landstede. In opdracht van de Nieuwe Hanze Unie (een samenwerkingsverband tussen gemeente, onderwijsinstellingen en bedrijven) bedachten zij meerdere plannen om Zwolle klimaatneutraler én gastvrijer te maken. Tom: “Of de brug er echt gaat komen? Dat is aan de gemeente.”

De plannen worden, onder de noemer ‘My Perfect City’, op 10 december gepresenteerd tijdens het Windesheim Festival, op het Grote Kerkplein.

Dan komen ook studenten van het honours programma Sociale Innovatie en enkele techniekopleidingen met hun antwoorden op de vraag: hoe maken we de stad efficiënter en duurzamer? Een jury met daarin onder andere wethouder René de Heer en cvb-lid Jan Willem Meinsma, bepaalt de winnaar. (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *