Film: ‘Fantastic beasts and where to find them’

Journalistiekstudent en filmliefhebber Hanneke Bijker heeft al op veel bioscoopstoelen gezeten. Deze week bekeek zij: ‘Fantastic beasts and where to find them‘

Als Newt Scamander (Eddie Redmayne) in New York aankomt, ontsnapt een aantal magische wezens uit zijn koffer. Tegelijkertijd teistert een duister schepsel de stad. Newt moet bewijzen dat dit exemplaar niet uit zijn koffer afkomstig is.13-film-fantastic-beasts-and-where-to-find-them-win-06-24-november-2016

Vertel! Een nieuwe Harry Potter-film?
De toverstokjes zijn gebleven en de hoofdpersoon is Brits, maar een vervolg is het zeker niet. Misschien komt dat door de veelal Amerikaanse acteurs of omdat het verhaal dat zich afspeelt in de roaring twenties. Ook blijven verwijzingen naar Harry Potter-films uit, maar gelukkig maken de visuele effecten een hele hoop goed.

Is de film een teleurstelling voor fans?
Wel als je denkt een nieuwe Zweinstein-film te zien. Maar houd je gewoon van de Potter-sfeer, dan ben je bij Fantastic beasts and where to find them volledig aan het juiste adres. Binnen een paar minuten werd mijn hart gestolen door een kleptomaan vogelbekdier en werd ik als ‘muggle’ weer helemaal meegezogen in de magische fantasie-wereld.

Sta je nu te trappelen om meer?
Absoluut! Er zijn vier delen aangekondigd als vervolg op deze film. Hopelijk krijgen sommige karakters daarin wat meer diepgang. Daarnaast zit er aan het einde van deze film een fantastische twist die veel goeds belooft voor de volgende films. Ik ga uiteraard niet verklappen wat er gebeurde, want dat moet je met eigen ogen zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *