‘Ik wil de wereld verbeteren’

Win’ speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze week: Xenia Leito (20),
tweedejaars global project and change management.

 

p-11-buitenkant-xenia-leito-win-6Stoer jasje!
“Dank je! Hij is wat langer dan het standaard colbertje, dat vind ik gaaf. Ik doe dingen altijd al anders dan anderen. Ik ben bijvoorbeeld al tien jaar vegetariër omdat ik dieren wil redden. Dat heb ik altijd moeten verantwoorden. Heel vermoeiend, ik vraag mensen toch ook niet waarom ze wél vlees eten? Maar op mijn studie heb ik gelijkgestemden gevonden, we willen allemaal bijdragen aan een betere wereld.”

Zie ik een tattoo op je enkel?
“Ja! Op mijn enkel staat een =-teken. Dat staat voor gelijkheid. We zijn gelijk, maar ik denk dat niet iedereen dat zo ervaart. Neem nou de zwartepietendiscussie. Dat is een symbool van een strijd die in Nederland gaande is: het probleem is niet Zwarte Piet, maar discriminatie in Nederland.”

Wat zit er in je ketting?
“Zaden uit Zimbabwe! De opbrengst gaat naar de boeren. Het frustreert me soms dat ik nog studeer en nog geen concrete bijdrage kan leveren, maar door het verhaal achter deze ketting te delen, kan ik toch een klein stukje awareness creëren. En ik vind de ketting ook gewoon mooi!”

Tekst: Janine Sterenborg
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *