Studentenbedrijf verhuurt virtual reality-games

Drie studenten van Windesheim Flevoland zijn een evenementenbureau gestart voor virtual reality spellen.

“Veel mensen hebben een VR-bril op gehad, bijvoorbeeld zo’n kartonnen telefoonbril, en willen graag virtual reality games uitproberen. Wij willen dat bereikbaar maken voor dagjesmensen, bedrijfsuitjes of voor serious gaming toepassingen”, zegt Danny Hendrikse (rechts). Hij is een van de studenten HBO-ICT/Information Engineering die het bedrijfje Immersive Gaming oprichtten voor de minor Entrepreneurship.

Twee weken geleden gaven ze een presentatie van VR-spellen aan studenten en medewerkers op de Almeerse campus. “Wat veel indruk maakte was de Plank Experience. Daarbij laten we de spelers op een instabiele plank staan en een ventilator blazen voor een wind-effect, dan merk je hoe realistisch virtual reality kan zijn”, aldus Danny (25).

Immersive Gaming heeft een eigen HTC Vive aangeschaft. “Daarmee is ‘room-scale’ gaming mogelijk waarbij spelers lopen, bukken en springen.” Momenteel komen ze nog langs met de apparatuur. De volgende stap is een eigen spellenruimte. “Wie weet kunnen we gamen spannender maken via geurtjes van brandstof en rubber als je een race-game doet.” (EM)

virtual-reality-3-2016-bewerkt-verkleind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *