Stemming: ‘Je bent een loser als je niet aan sport doet!’

Hele dagen in de sportschool hangen, je lijf zo strak mogelijk trainen en foto’s van je spiermassa’s op Instagram plaatsen. Ga jij ook voor de killerbody of vind je fitnessen maar uitsloverij?

 

03-stemming01-win-05-10-november-2016Zohrab Sarabian (21)
derdejaars werktuigbouwkunde
“Sporten doe ik niet voor het strakke lichaam. Ik doe het vooral om te ontspannen, om stress kwijt te raken bijvoorbeeld. Zoals een ander gaat stappen. Ook is het voor mij een sociale activiteit: ik ga meestal met vrienden sporten. Dat maakt het een stuk leuker.”

 

03-stemming02-win-05-10-november-2016Sven Joosse (17)
eerstejaars sport en bewegen
“Ik doe aan voetbal en soms aan fitness, want ik vind het belangrijk om fit te blijven. Momenteel kan ik niet sporten, want ik heb een blessure. Ik merk al dat ik minder fit en actief word en dat beïnvloedt m’n stemming: ik voel me lustelozer en minder vrolijk. Je gaat je ook dikker voelen. Dat is vervelend.”

 

 

Rick Mulder (18)03-stemming03-win-05-10-november-2016
eerstejaars werktuigbouwkunde
“Ik zit op voetbal, dus ik sta drie keer per week op het veld. Ik vind het belangrijk om te bewegen, want ik wil niet dik worden. Maar een sixpack hoeft nu ook weer niet. Dat vind ik wel mooi, maar daarvoor moet je heel vaak naar de sportschool, met al die apparaten en zo. Daar heb ik het te druk voor.”

 

03-stemming04-win-05-10-november-2016

Murron Bowie (19)
tweedejaars bedrijfskunde MER
“Op onze leeftijd zijn sommige jongens nog dun gebouwd en willen ze grotere spieren, want dat vinden vrouwen aantrekkelijk. Bij meiden mag er best wat vet op zitten. Zelf vind ik mijn lichaam ook belangrijk, ik let bijvoorbeeld op wat ik eet.”

 

 

 

Remon Goossensen (20)03-stemming05-win-05-10-november-2016
tweedejaars commerciële economie
“Trainen in een sportschool is niks voor mij: het is kunstmatig, het kost geld en je zit binnen. En er lopen trainers rond die je willen ‘helpen’. Goed bedoeld, maar ik vind het fijner om mijn eigen gang te gaan. Dan ga ik liever buiten sporten. Maar daar is het nu te koud voor.” (JS)

 

Lees ook op http://www.hogeschoolkrantwin.nl/2016/11/10/fitgirls-fitboys/: ‘#fitgirls #fitboys’

Breng ook je stem uit via http://www.hogeschoolkrantwin.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *