New Jobs bekijken onderwijsvernieuwing

Twee bmr-docenten mogen hun voorstel voor een New Job voor Windesheim uitwerken: Steve Clemens en Paul van der Cingel.

Van der Cingel doceert domeinbreed bij business, media en recht, Clemens (foto rechts) bij het Windesheim honours college. Zijn New Job is ‘Ontschool Manager’, hij gaat nadenken over het ‘ontscholen’ van opleidingen. Volgens Clemens worden in de toekomst docenten, colleges en klaslokalen steeds minder belangrijk. Studenten gaan zelf hun leerdoelen vaststellen en behalen, ondersteund en beoordeeld door coaches.

De nieuwe baan van economiedocent Van der Cingel is ‘Intrapreneur Complexiteit-onderwijs’. Hij verwacht dat het onderwijs van de toekomst meer draait om complexiteit. Waar oude analytische onderwijsinstrumenten niet meer bruikbaar zijn, wil hij helpen om complexiteit-onderwijs te ontwikkelen.

Het bestuurscollege heeft, na advies van een externe jury, het tweetal als ‘frontrunner’ gekozen uit vijfentwintig voorstellen. Vanaf februari krijgen zij twee jaar lang twee dagen per week de tijd om hun innovatieve banen vorm te geven. (EM)

02-new-jobs-bekijken-onderwijsvernieuwing02-win-05-10-november-2016 02-new-jobs-bekijken-onderwijsvernieuwing01-win-05-10-november-2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *