Lunchen in een mix store: Zwolle op z’n hipst

Oud-journalistiekstudente Silke Polhuijs zoekt de beste plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: Pistache.13-lunchen-in-een-mix-store-zwolle-op-zn-hipst02-win-05-10-november-2016

Je kan van Zwolle veel zeggen. Prima kroegen, Primark onderweg en een kekke groene engel in ’t midden – ergens anders vind je zo’n jongen niet. Maar hoe tof Zwolle ook is, het is niet de allerhipste stad van Nederland. Geeft niets. Dat maakt het des te leuker dat er sinds een jaartje een mix-store te vinden is: Pistache. Aan het Eiland, achter de Diezerstraat. Kan je spullen kopen voor je urban lifestyle. En wat blijkt: je kan er ook nog eens lunchen. Daar moet ik natuurlijk meer van weten.

Dus vleien mijn vriendin en ik ons bij binnenkomst op hele urban stoelen. Die stoelen staan op prachtige kleden waarover olijke serveersters drentelen. De winkel bestaat uit twee verdiepingen vol toffe spulletjes zoals hondenkandelaars, (nep)bontjassen en platenspelers-in-koffers. Ja, typisch zo’n hipsterwinkel die je in de Randstad op iedere straathoek tegenkomt, maar in Zwolle nog uniek is. Toch stillen we met hondenkandelaars de honger niet, dus bestellen we eerst ons eten.

Het wordt geitenkaas. Twee oerboterhammen op een plank, met schijfjes geitenkaas, wat rucola, honing, walnoten en stukjes dadel. Daarbij kiezen we allebei een drankje met een spannende naam: Fire Fly. De lunch is snel op. De combinatie van ingrediënten is gewoon intens lekker. En het leuke is dat je de honing, noten en dadels in aparte kommetjes krijgt, zodat je er je eigen ideale broodje van kunt maken. Oh ja, pluspunt: we krijgen rietjes bij de Vuurvlieg. Dat zuigt lekker weg.

13-lunchen-in-een-mix-store-zwolle-op-zn-hipst-win-05-10-november-2016De toko zit vol met mensen van uiteenlopend kaliber. Zo rent er een lunchend doch gillend kindje door de winkel en rijdt een mevrouw in scootmobiel de halve tent omver. Wij slenteren nog maar een rondje door de winkel, want hier lunchen zonder even van alles aan te raken is onmogelijk. Helaas is alles duur. Mooi, maar duur. De broodjes kostten elf euro per persoon: ook best prijzig, maar het geld waard. Ik ben tevree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *