Student kampioen in Fins hockeyteam

Windesheimstudent Robin Brandenhorst is met zijn Finse hockeyteam nationaal kampioen geworden.

De vierdejaars commerciële economie volgt dit semester een minor in de Fi02-student-kampioen-in-fins-hockeyteam-win-4-26-oktober-2016nse stad Turku. Omdat hij thuis in Apeldoorn hockeyt en tijdens zijn stage ook wilde sporten, informeerde hij of hij mee mocht spelen met de plaatselijke hockeyclub, HC Kilppari. “Ik dacht helemaal niet aan topsport, want ik speel onder de hoofdklasse. Maar in Finland bleek dat mijn Nederlandse niveau hoog lag. Hockey is daar – in tegenstelling tot ijshockey – niet zo’n grote sport.”

Tijdens de eerste training kreeg Robin (20) tot zijn verbazing te horen dat zijn team in de nationale hockeycompetitie speelde en kans maakte om Fins kampioen te worden. Vorige maand speelde hij mee in de finalewedstrijden. “Dat was heel spannend en bleef tot de laatste minuten onbeslist, pas in de shoot-outs wonnen we. En nu mag ik me Fins kampioen noemen, de mooiste ervaring van mijn periode abroad.” (EM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *