Opleiding HBO-ICT groeit fors

De opleiding HBO-ICT verwelkomde dit jaar ruim 25 procent meer eerstejaars dan in 2015.

De teller stond twee weken geleden op 419 nieuwe voltijdstudenten ten opzichte van 333 in oktober van het vorige jaar. Ook het aantal nieuwe deeltijdstudenten is gegroeid, van 45 naar 70. Opleidingshoofd Ilja Clabbers ziet verschillende oorzaken. “HBO-ICT doet het goed in de Nationale Studenten Enquête, zowel de opleiding in Zwolle als in Almere. Ook is de werkgelegenheid in deze sector waanzinnig goed. Daarnaast is er iets meer doorstroom vanuit het mbo.”

Windesheim als geheel groeide eveneens, ongeveer zes procent: 7383 studenten stroomden in, een jaar eerder waren dat er 6966. De totale populatie werd ook groter, plusminus vier procent: Windesheim telt momenteel iets meer dan 21.500 studenten. (WvE)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *