Film: ‘Keeping up with the Joneses’

Journalistiekstudent en filmliefhebber Hanneke Bijker heeft al op veel bioscoopstoelen gezeten. Deze week bekeek zij: ‘Keeping up with the Joneses’

Naast Jeff (Zach Galifianakis) en Karen (Isla Fisher) komt een stel wonen dat alles perfect in orde lijkt te hebben. Knap, rijk en een goede relatie. Maar al snel blijken die nieuwe buren, de Joneses, geheimagenten te zijn. Zijn ze goodguys of badguys?13-film-win-4-26-oktober-2016

Galifianak is alweer een loser?
Inderdaad, hij speelt wederom een sociaal ongemakkelijk personage. En dat begint wel een beetje te vervelen. In The Hangover-reeks kwam Galifianakis nog redelijk weg met zijn loserrol, maar in deze film duidelijk niet. Hij speelt een veel te voorspelbaar karakter en maakt grappen waar zelfs Gerard Joling niet om kan lachen.

Supervette gadgets?
Nee helaas, de geheimagenten hebben vrijwel geen bijzondere speeltjes. Het enige wat opvalt is een pen met verdovingspijl en daar blijft het bij. Maar de Joneses rijden wel in heel mooie auto’s. Voor de autokenners onder ons: een Mercedes Benz CLS 550 wordt compleet aan flarden gereden tijdens een heftige achtervolging. En ook een auto zonder chauffeur komt in deze film voorbij.

Zijn de geheimagenten dan wel de moeite waard?
Ja, eigenlijk vormen zij het enige lichtpuntje in deze film. Jon Hamm is perfect gecast als de charmante spion Tim. Met zijn sexy looks, die ik me nog goed kan herinneren uit de serie Mad Man, zou hij zelfs James Bond kunnen spelen. Maar al met al is de film voorspelbaar en zelfs een tikkeltje saai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *