Eten met Maruschka: Kabeljauwfilet uit de oven met limoen en tijm

Communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel gaat voor ons de komende weken gezonde, lekkere recepten posten die je in een handomdraai kan maken. Naast de recepten op onze site kan je haar volgen via Instagram of de website #fitmetmarus. Deze week maakt ze een lekkere Kabeljauwfilet uit de oven. 
Foto Maruschka Rabel
Voor de visliefhebbers onder ons heb ik deze week een heerlijk visrecept in de aanbieding die iedereen kan maken! Kabeljauwfilet is niet alleen het hoofdingrediënt van de geliefde bakjes kibbeling met knoflooksaus, het is ook het belangrijkste ingrediënt van het recept van vandaag: kabeljauwfilet uit de oven! Deze serveer ik met cashewnoten, aardappelpartjes en verse spinazie.

Kabeljauw is rijk aan eiwitten. Eiwitten geven je een verzadigd gevoel en voeden de spieren. Door je maaltijden te voorzien van een hoog percentage eiwitten, ben je langer van je ‘hongervoel’ af en grijp je ‘s avonds minder snel naar die verleidelijke chocola. Reden genoeg om meer eiwitten toe te voegen aan je dagelijkse maaltijden. Dit doe je door meer vlees, gevogelte, vis, zuivel en peulvruchten te eten. Tip: ook voeg ik zelf graag cottage cheese toe aan bijvoorbeeld pastagerechten.

Wat heb je nodig? (voor één persoon)
– 175 gram kabeljauwfilet
– 2 eetlepels gehakte cashewnoten
– 100 gram cherrytomaatjes
– snufje zout en peper
– eetlepel tijm
– basilicum
– 1 limoen
– handje bladspinazie
– 70 gram aardappelpartjes

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 220 graden. Ondertussen voorzie je de kabeljauwfilet van een snufje zout en peper en bak je deze twee á drie minuten per kant in een lepel olijf- of kokosolie in een koekenpan. Bak in een tweede koekenpan de aardappelpartjes met de spinazie. Wanneer de kabeljauw aan twee kanten gebakken is, bestrooi je deze met tijm en de gehakte cashewnoten en voeg je de cherrytomaatjes en schijfjes limoen toe. Plaats de koekenpan met de kabeljauwfilet ongeveer vier minuutjes in de oven. Wanneer je deze weer uit de oven verwijdert, kun je het bord opmaken en voeg je als finishing touch de basilicum toe aan de kabeljauwfilet. Eet smakelijk!

Heb jij een lekkere variatie op dit gerecht? Deel het door mij te taggen op instagram via #fitmetmarus

XOXO Maruschka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *