Windesheim weer gestegen in de Keuzegids

De nieuwe Keuzegids geeft Windesheim een tweede plaats onder de grote hogescholen.

Het ‘rapportcijfer’ dat Windesheim dit jaar van de Keuzegids krijgt, 65,5 punten, is zelfs wat beter dan vorig jaar (65,0). In de ranking (voltijdsstudies) van de elf grote hogescholen staat Avans (67,5) opnieuw op de eerste plaats. Op Windesheim ligt het aantal geslaagden lager en zijn de zorgopleidingen zwakker, aldus de gids..

Windesheim heeft dit jaar zes ‘topstudies’ (opleidingen die 75 punten of meer scoren). De beste beoordeling gaat, net als vorig jaar, naar Ruimtelijke Ontwikkeling in Almere. Andere topstudies zijn Hbo-ict van Windesheim Flevoland, de Calo (Leraar 1e graad lichamelijke opvoeding), Global Project and Change Management, Elektrotechniek en Civiele Techniek. Zorgenkind Journalistiek krijgt, na jaren van lage beoordelingen, een krappe voldoende.

Windesheim heeft dit jaar vijf opleidingen die lager dan 55 scoren. Dat zijn International Business and Languages, Leraar 2e graad Geschiedenis, Leraar 2e graad Nederlands, Verpleegkunde Almere en Leraar 2e graad Engels.

Overigens doet Windesheim het dit jaar in de Elsevier ranglijst ook iets beter. Maar omdat Elsevier de categorieën nu anders indeelt, ‘zakt’ Windesheim in die lijst van een naar drie. (EM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *