Voetballen op een biljart

Ooit gehoord van footpool? Sport & bewegen-student Freek Wiegmink kan je er alles over vertellen.

“Ik schreef het marketingplan voor een nieuw product voor mijn afstudeerstagebedrijf. De keuze viel op footpool, een kruising tussen poolbiljart en voetbal. De poolballen zijn felgekleurde voetballen, die je in de grote gaten moet spelen met je voet.” Het spel bestond al. “Maar hoe wij het hebben laten bouwen is uniek. Namelijk op een vrachtwagenoplegger, zodat je hem overal gemakkelijk heen kunt rijden.”

Vijfdejaars Freek (rechts op de foto) liep zijn afstudeerstage bij BBFreestyle, een voetbalentertainmentbureau dat allerlei voetbalattracties verhuurt voor feesten en evenementen, zoals diverse opblaasbare spellen, maar ook shows van freestyle voetballers.

Dit weekend staan Freek en ‘zijn’ footpool-spel zelfs bij stadion De Kuip in Rotterdam, voorafgaand aan de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Wit-Rusland. En het biljartvoetbal was ook heel even te zien op de campus. “Tijdens de presentatie van mijn afstudeerscriptie, twee weken geleden, toonde ik ‘m aan mijn docenten. Ze vonden het innovatief en waren enthousiast!” (WvE)

04-voetballen-op-een-biljart-win-3-06-oktober-2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *