Stemming: ‘De Campus heeft te weinig stille studeerplekken’

Windesheim kiest bij verbouwingen steeds vaker voor open studielandschappen. Zijn er nog wel genoeg stille studeer- en werkplekken of hebben studenten daar geen behoefte aan?

03-stemming01-de-campus-heeft-te-weinig-stille-studeerplekken-win-3-06-oktober-2016

Leon Veenemans (17)
eerstejaars bedrijfseconomie
“Soms moet je even zoeken, maar er is altijd wel een kamertje beschikbaar. Ik zit alleen voor groepsopdrachten in zo’n kamertje, om rustig te kunnen overleggen. Ik vind de open ruimtes wel fijn, dan zie je nog eens andere studenten. En je kunt altijd oortjes in doen.”

 

03-stemming02-de-campus-heeft-te-weinig-stille-studeerplekken-win-3-06-oktober-2016Ward Oudijk (18)
tweedejaars bedrijfskunde MER
“Een vrij hokje vinden is vaak moeilijk. Reserveren is veel gedoe en we bedenken soms pas op het laatste moment dat we na de les verder willen werken. In zo’n hokje hou je het studeren langer vol, word je minder afgeleid en kun je je spullen makkelijker even laten liggen dan in bijvoorbeeld de kantine.”

 

03-stemming03-de-campus-heeft-te-weinig-stille-studeerplekken-win-3-06-oktober-2016Melissa van der Vegt (22)
vierdejaars logopedie
“Onze opleiding heeft gelukkig genoeg eigen kamertjes. Wij doen bijvoorbeeld stemoefeningen met stagiairs. Het is voor niemand prettig om dat in een open ruimte te doen. Of we bespreken privacygevoelige dingen over cliënten. Wij hebben dus zeker aparte ruimtes nodig!”

 

03-stemming04-de-campus-heeft-te-weinig-stille-studeerplekken-win-3-06-oktober-2016Daphne Linthorst (18)
tweedejaars sociaalpedagogische hulpverlening
“Voor mij zijn aparte hokjes niet nodig. In een tussenuur zit ik vaak in de open ruimte boven de kantine of in de mediatheek, daar is het stil genoeg. En leren voor een tentamen doe ik sowieso liever thuis. Maar ik kan me voorstellen dat het voor andere studenten anders is.”

 

03-stemming05-de-campus-heeft-te-weinig-stille-studeerplekken-win-3-06-oktober-2016Adis Ljuškovic´ (22)
vijfdejaars international business and languages
“De open ruimtes, zoals bij de picknicktafels, zijn vaak te rumoerig om je te kunnen concentreren. Aparte ruimtes zijn er wel, maar die zijn meestal gereserveerd voor docenten of voor andere doeleinden. Ik zou wel meer stilteruimtes voor studenten willen.” (JS)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *