Hipstertoko voor dito zaterdagmiddag

Oud-journalistiek-student Silke Polhuijs zoekt de beste Zwolse plekken om te lunchen, te dineren of te borrelen. Deze week: Hier en Daar.12-silke-hipstertoko-voor-dito-zaterdagmiddag-win-3-06-oktober-2016

Het is zaterdagmiddag en we hebben gewinkeld. Dat betekent: goed excuus voor een borrel. Aan de Oude Markt zit sinds kort een geinige tent die ik nog niet ken. Hier en Daar, heet het. De buitenkant is oranje geverfd, op de ramen staan witte letters en het interieur ziet er vintage uit. Een hipstertoko dus. Bomvol zaligmakende vooroordelen en een ontzettende zin in een glas wijn stap ik naar binnen.

We hebben geluk, want er is muziek. Twee leuke jongens, waarvan eentje met een indrukwekkend rasta-kapsel, staan allerhande liedjes te zingen. De ene op gitaar en de ander op z’n allerhardst. Mijn vriendin en ik kunnen elkaar daardoor nauwelijks verstaan. Maar dat geeft niets. De leuke jongens kunnen namelijk heel goed zingen. Ondertussen bestellen we een borrel, want na een middag winkelen is er niets waar ik meer zin in heb. Mijn vriendin bestelt een speciaalbiertje dat goed in de smaak valt. Ikzelf vraag om een gewone zoete witte wijn, maar krijg (nadat we best heel lang hebben gewacht) een mierzoete dessertwijn. Dat was niet helemaal de bedoeling. Maar omdat ik geen zin heb om nog een keer zo lang te wachten, drink ik ‘m helemaal op. Terwijl de zanger even later iets over een dooie popster vertelt, bestellen we snel een ronde twee.

Met zijn volume bereikt de rastajongen blijkbaar 12-silke02-hipstertoko-voor-dito-zaterdagmiddag-win-3-06-oktober-2016half Zwolle, want plotseling staat de keet vol met publiek. Op het geluid zijn mannen met knotjes afgekomen. En meisjes die perfect opgaan in het vintage interieur. Eigenlijk was dit precies het publiek dat ik verwachtte, en dat vind ik geinig. Zelfs het personeel is een beetje zoals ik had gedacht: voorzien van een flinke dos dreadlocks. Als de muziek stopt, proberen we nog een kaas- en vleesplankje. En hoewel het vlees eruit ziet als overreden dier, smaakt het verder prima. Ook het wijntje van ronde twee is heel goed te doen. Een uitstekend recept voor een hipsterige zaterdagmiddag, denk ik zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *