‘De campus heeft een eigen Starbucks’

joshua-matthews-2Joshua Matthews, student small business & retail management, volgt een minor in Deland, Florida. Voor de win’ doet hij verslag van zijn belevenissen.

Ik studeer aan de Stetson University, een geweldig mooie campus met een school die ongeveer drieduizend leerlingen telt. Florida heeft een redelijk tropisch klimaat dus het is hier altijd warmer dan 26 graden Celsius. Ondanks dat het altijd lekker warm is kan het ook zo maar regenen. Het ene moment is de zon strakblauw en vijf minuten later komt de regen met bakken uit de lucht. Ook dat is Florida.

Nadat ik al bijna een half semester hier zit, wordt het tijd voor de ‘mid terms’. In de VS werken ze met semesters en halverwege heb je vaak een toets over de stof tot dan toe. Iedereen is nu dus druk bezig met leren en dat gebeurt vaak in de bibliotheek. Omdat veel studenten op de campus wonen, is de bibliotheek naast een plek waar mensen samen leren, ook een sociale ontmoetingsplek. Die bibliotheek is overigens vijf dagen per week open tot twee uur ’s nachts!

img_4973Het wonen op de campus is iets wat compleet nieuw voor mij was. We hebben hier een restaurant op de campus, een Starbucks, een fastfood-restaurant en zelfs een postkantoor. Eigenlijk leef je dus op de campus en in de weekenden ga je vaak leuke dingen doen. Stetson University ligt ongeveer dertig kilometer landinwaarts vanaf Daytona Beach. Het is dus redelijk dicht bij het strand en met het mooie weer is het strand de ideale plek voor in het weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *