‘Windesheim moet spilfunctie in regio krijgen’

“Claim als Windesheim de regie bij de duurzame ontwikkeling van de regio Zwolle.” Dat is het advies van Klaas Feenstra, directeur van de Rabobank IJsseldelta.

foto-1Feenstra, tevens entrepreneur in residence bij Windesheim, was donderdag een van de deelnemers aan de tweede Waardevol Windesheim-sessie. Hierbij zijn zeven werkgroepen bezig uit te werken hoe de hogeschool waardevoller kan worden voor de regio.

Volgens Feenstra verdient Windesheim een spilfunctie in de regio, maar “die verwerf je alleen als je veel zichtbaarder wordt in Zwolle en omgeving.” Ook moet de hogeschool bestaande succesvolle initiatieven bundelen. Windesheim doet veel goed, vertelde hij, maar is nu nog te intern gericht bezig en als ze naar buiten treedt, gebeurt dat te veel ad hoc: “Zo wordt het bedrijfsleven geen fan van jullie in de netwerkeconomie die er aankomt.”

Met een schuine blik richting de nieuwe collegevoorzitter Henk Hagoort en de aanwezige directeuren en managers betoogde de bankdirecteur dat Windesheim haar organisatie zo plat mogelijk moet maken. “Wij noemen dat bij de Rabobank ontmanageren. En ik kan uit eigen ervaring zeggen: het werkt zolang je als hoogste baas het eerste en rechtstreekse aanspreekpunt blijft voor je belangrijkste klanten.” (HI)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *