Windesheim op drie in ranglijst Elsevier

Door een vernieuwde indeling in de ranglijst Elsevier Beste Studies, ‘zakt’ Windesheim dit jaar van de eerste naar de derde plaats.

Elsevier maakt de ranglijst op basis van de tevredenheidscijfers die studenten aan hun eigen opleiding geven in de Nationale Studenten Enquête (nse). Windesheim krijgt dit jaar van weekblad Elsevier een tevredenheidsscore van 35,8 procent en doet het daarmee eigenlijk beter dan in 2015.
Dit jaar vernieuwde Elsevier de indeling van de ranglijst. Tot vorig jaar maakte Elsevier onderscheid tussen ‘grote’ en ‘middelgrote’ hogescholen. In 2015 stond Windesheim op de eerste plaats bij ‘grote’ hogescholen. Maar omdat Elsevier in 2016 de grote en de middelgrote hogescholen heeft samengevoegd tot ‘brede hogescholen’, pakt de ranglijst ditmaal heel anders uit. Want grote hogescholen scoren traditioneel lager dan middelgrote. Daarom eindigen Avans Hogeschool (met tevredenheidsscore 59,5 procent) en Hogeschool Leiden (45,0 procent), die vorig jaar allebei nog bij de ‘middelgrote’ hogescholen waren ingedeeld, in 2016 op de eerste en tweede plaats en ‘zakt’ Windesheim naar plek drie.
Het hoogste cijfer van Elsevier gaat dit jaar naar de HAS Hogeschool (70,0 procent).

De ranglijst van Elsevier vind je hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *